De #1 plaats voor paintball in Nederland

Over Paintball Veckring

 Over de organisatie

In Frankrijk, vlak bij de Luxemburgse grens vind je Paintball Veckring. Hier worden 2 keer per jaar algemene Big Games gehouden, maar ook is er een Mag-fed biggame en losse speeldagen. De organisatie van de Big Game isFrans, maar ze besteden ook veel aandacht aan de Duitse taal. In team blauw is vaak een Nederlandse teamcaptain te vinden, namelijk Irving van den Bergh, hij vertaalt de games zonodig altijd nog even naar het Nederlands toe voor ons.

Over de games 

Op Veckring zal je niet snel verandering vinden aan het speelveld. Het speelveld bestaat uit een aardige lap grond met grootte open gebouwen die binnenin weer houten schotjes hebben. Ook is er een gebouw van 2 verdiepingen die uitkijkt op het middenveld waar altijd veel actie tebeleven valt. Je kunt bij Veckring wel stellen dat het veld 3 verschillende ”banen” heeft, Hier zit ook letterlijk wat hoogte verschil in van links naar rechts.

De games krijgen jaarlijks wat kleine aanpassingen, en er zijn wat klassiekers die ieder jaar weer terug komen. Zo is er een ”Kitchen Game” waarbij er een derde 3 gevormd word die een gebouw moet verdedigen van de huidige teams. En een ”Spinning Cross Game” waarbij je op een heuvel aan een kruis moet draaien om punten te verdienen terwijl de tegenstander natuurlijk open schot heeft.

Over het algemeen merk je dat het speelveld van Veckring wat knelpunten heeft als er veel mensen op het velt zijn. Om dan goed door te kunnen drukken moet je actie nemen met grote aantallen tegelijk en er worden vaak veel ballen geschoten in een weekend spelen.

Over de accomodaties

De accomodaties op de Big Game zijn goed geregeld, er zijn douches en wc’s te vinden in et hoofdgebouw. Er is stroomvoorziening op de camping, maar je moet soms wel vanaf een buurman weer verder bouwen als je wat verder weg zit. Als we het over eten hebben dan zijn de pizza’s een aanrader, die worden vers gemaakt en gebakken en je hebt 4 smaken. En er is ook nog een frietkraam met lekkere hamburgers. Op vrijdag avond word er een gratis poker toernooi gehouden van max 50 man waarbij de top 10 weg loopt met prijzen en de nummer 1 zelfs met een nieuwe marker. Op de zaterdag avond is er een player party met striptease, en zondag middag is er nog een car wash waar de voertuigen van het veld schoongemaakt worden door de zusters van het veld. Mocht je nog wat dingen willen kopen dan is er een winkel van het veld en diverse standjes van andere winkels. Wat een Big Game in Veckring af maakt is de hoeveelheid Nederlanders en Belgen die er naartoe gaan. Hierdoor kan het camping gedeelte heel gezellig worden als je dat zou willen.

Overige Informatie

Deelnemen aan het evenement mag vanaf 14 jaar oud, en de ballen die je schiet moeten van het evenement zijn.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vergelijkbare artikelen

Mag-Fed

Mag-Fed Mag fed is paintballen met in plaats van een capaciteit van rond de 200 ballen naar een capaciteit waarbij je aardig blij kunt zijn

Read More